fbpx

Buitenverlichting terrasoverkapping – “De voordelen van buitenverlichting in je terrasoverkapping”

Een terrasoverkapping is alleraardigst, maar een beetje verlichting – tijdens de donkere uurtjes – kan best comfortabel zijn. Wanneer je kiest voor een terrasoverkapping met buitenverlichting dan wil je daar wat voor terug, het kan namelijk best een paar euro kosten. Je wil weten wat de voordelen zijn van verlichting in je terrasoverkapping. Wij leggen het je uit!

buitenverlichting terrasoverkapping

Buitenverlichting Terrasoverkapping: licht is leven

Waar mensen zijn is licht en waar licht is zijn mensen luidt een oud gezegde. Een belangrijk voordeel – maar logischer dan wat dan ook – is dat je de mogelijk hebt om tijdens de donkere uurtjes ook gewoon te vertoeven in je terrasoverkapping. Vooral in de zomer, wanneer het tien uur ‘s avonds of later is en de temperatuur is nog aangenaam, is het fijn om de verlichting van de overkapping lekker aan te zetten. Zo hoef je niet iedere keer een vuurtje te stoken om nog wat te kunnen zien in het donker. Soms kun je ingebouwde LED-spots in een terrasoverkapping instellen voor wat betreft de plek waar het licht wordt geschenen. Zo kies je uiteindelijk zelf wat verlicht wordt en wat niet.

buitenverlichting terrasoverkapping led-strips

LED-strip

buitenverlichting terrasoverkapping led-spots

LED-spot

Dimmen, dimmen en nog een dimmen

Buitenverlichting in je terrasoverkapping is niet aan óf uit. Tegenwoordig is er de mogelijkheid om te dimmen, zo heb je voor ieder gewenst moment de juiste hoeveelheid licht. Want wanneer je ‘s ochtends de krant probeert te lezen op een warme zomerochtend (ja de lettertjes worden steeds kleiner..) heb je vaak toch net wat meer licht nodig dan wanneer je ‘s avonds lekker met vrienden of familie aan het genieten bent tijdens een barbecue. Of wanneer je een romantisch moment hebt met je geliefde is iets minder fel toch wel prettig. Dimmen zien we daarom als een belangrijk voordeel van de buitenverlichting van de terrasoverkapping

buitenverlichting terrasoverkapping

LED-spot

Welke soorten verlichting zijn er?

Er zijn verschillende soorten buitenverlichting voor een terrasoverkapping. Vaak zie je bij terrasoverkappingen waar is gekozen voor extra accessoires inbouw LED-spots of inbouw LED-strips. Deze varianten van verlichting zijn vaak dimbaar waardoor je kunt zelf de intensiteit van het licht kunt bepalen. LED-strips hebben soms ook de mogelijkheid om van kleur te kunnen veranderen waardoor je zelfs de mogelijkheid hebt om de verlichting af te stemmen op de sfeer van het moment. 

 

Hiernaast kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen verlichting los van de terrasoverkapping te plaatsen in of rondom de terrasoverkapping. Denk hierbij aan LED-spots in de grond of geplaatst op andere plekken in de tuin. Deze vorm van verlichting heeft zowel voor- als nadelen. Enerzijds dient het zijn doel uitstekend als sfeerverlichting. Maar wanneer helder licht gewenst is kies je in sommige gevallen liever voor licht dat van boven komt. 

 

Verder heb je ook nog de wandlamp die wel het benoemen waard is. De wandlamp geeft een mooie vorm van licht die aftekent tegen de muur waarmee je een bijzonder beeld creëert.

Ronde lamp

Ronde lamp

Zijn er ook nadelen aan buitenverlichting voor de terrasoverkapping?

Uiteraard zijn er nadelen aan buitenverlichting. De prijzen voor wat betreft buitenverlichting in je terrasoverkapping zijn meestal niet schrikbarend hoog maar het kost natuurlijk wel geld. Afhankelijk van het aantal spots of de lengte van de strip die je kiest wordt de prijs bepaald.

Een ander nadeel van licht is ongedierte. De vraag is echter of je hier de verlichting voor moet laten en in hoeverre het ongedierte als hinderlijk wordt ervaren op de momenten dat je van de terrasoverkapping geniet. Een mugje meer of minder, daar zijn we namelijk als mensen nog nooit aan dood gegaan.

Ik heb al een terrasoverkapping zonder verlichting, maar ik wil deze alsnog laten plaatsen, kan dat?

Het was gemakkelijker geweest wanneer je bij aanschaf van de terrasoverkapping direct de LED-spots of de LED-strip had mee besteld en had laten installeren, maar wees niet getreurd. Aan iedere vraag valt een mouw te passen; er zijn dus zeker nog mogelijkheden. Kom je er niet uit? Neem gerust even contact met ons op, we helpen je met alle plezier, ook al heb je alleen maar een vraag.

Kunnen we je helpen?

Met al je vragen kun je terecht bij Gijs. Namens ons team helpt Gijs je met alle plezier. Je kunt Gijs bereiken op het onderstaande nummer, of stel je vraag per bericht door op de knop te drukken.

Gijs

Gijs

Specialist

Vraag stellen


© Copyright Mijnterrasoverkapping