fbpx

 

Kan ik een veranda laten bouwen?

Wanneer je zelf wat minder handig bent, druk bent of het werk gewoonweg liever laat uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf, dan is het een goed idee om het laten bouwen van een veranda uit te besteden.

Allereerst is het handig om een globale indruk van de prijs te krijgen voor wat betreft de materiaalkosten en plaatsingskosten van een veranda. Je zult waarschijnlijk wel weten dat de prijzen nogal uiteen kunnen lopen qua bedrijf en product. Zo is een standaard houten overkapping in basis goedkoper dan een aluminium overkapping. De vraag is echter wel hoe duurzaam het hout is wanneer je kiest voor een goedkopere hout soort.

‘’In basis is een overkapping van hout goedkoper dan een overkapping van aluminium’’

veranda met lamellen dak luxe

veranda in opbouw

 

Wat kost de montage van een veranda?

Afgezien van de materiaalkeuze zit je standaard vast aan montagekosten wanneer je ervoor kiest om de veranda te laten bouwen. Met een montagebedrag van plus minus 1000 euro kun je in basis wel rekening houden.

Vaak zijn er toch minimaal twee vakmensen een dag of langer bezig om de veranda van A tot Z op te bouwen. Tel bij de montagekosten nog 1500 á 2000 euro op qua materiaalkosten en overige zaken en dan kun je al wat kanten op wanneer je een veranda wil laten bouwen.

Minima laten plaatsen veranda (indicatief)

minima laten plaatsen veranda

 

Welk segment veranda past bij mij?

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt of het al wél of geen tijd is om een veranda te laten plaatsen – en het antwoord ja is – kun je gaan nadenken over het segment waarin je gaat zoeken. Het kan namelijk nogal schelen hoeveel een veranda gaat kosten afhankelijk van wat je wil..

Om een heel simpel voorbeeld te geven; wanneer je kiest voor een houten veranda van Douglas hout dan betaal je voor een paal van 150x150x400mm ongeveer 75 euro. Wanneer je kiest voor hardhout dan kom je al gauw op een prijs van 200+ euro voor dezelfde paal van 150x150x400mm.

Wanneer je dit doorrekent – de prijzen zijn uiteraard indicatief – dan kun je jezelf vast indenken waar het ‘m qua prijsverschil onder andere in zit. En dan hebben we het nog niet eens gehad over eventuele afwerking van het materiaal, wel of geen ontwerp, accessoires, etcetera.

houten veranda laten bouwen

scharnierprofiel veranda

 

 

Welke kwaliteit veranda past bij mij?

Qua segment loopt de afwerking van het hout enorm uiteen. Sommige vaklieden beitelen alle balken aan elkaar waar anderen de balken aan elkaar vast boren, het is maar net de vraag waar jij naar op zoek bent.

Zo geldt dit bijvoorbeeld ook voor een aluminium overkapping waar wel of geen innovatieve elementen in zitten verwerkt. Denk bij innovatieve elementen bijvoorbeeld aan een scharnierprofiel waarmee je de optimale hoek van de overkapping kunt instellen waardoor de veranda naadloos zal aansluiten op wand en ondergrond.

Aan de andere kant van de medaille heb je een plug & play bouwpakket dat wel te monteren valt maar toch net niet helemaal lekker past.

 

Gebruiksklare veranda of laten ontwerpen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wat betreft de aanschaf van veranda als het aankomt op de mate waarin deze al wel of nog niet ontworpen is. Van aanbieder tot aanbieder wordt er vaak één – soms meerdere – van deze mogelijkheden aangehouden.

In de meeste gevallen is het zo dat; hoe minder het ontwerpproces vaststaat, des te duurder de veranda gaat uitvallen. Op zich erg logisch gezien het feit dat er nogal wat manuren gemoeid gaan met het ontwerpen, tekenen en inmeten van een veranda.

verschillende situaties laten plaatsen veranda

veranda laten bouwen aluminium

accessoires veranda laten plaatsen

 

 

 

Wel of geen accessoires in de veranda?

Een ingebouwde haard, een Sonos muzieksysteem, verlichting of een verwarmingssysteem. Erg fijn, maar neem dergelijke zaken wel serieus mee in je budget. Het is net als met een kale auto tegenover een auto met alle opties, het kan qua kosten nog wel het een en ander schelen.

In principe kun je altijd navragen bij de lokale buitenzonwering specialist hoeveel een bepaalde realisatie met en zonder accessoires gaat kosten. Zo kun je voor jezelf de afweging maken of het al dan niet interessant is om voor accessoires te kiezen. Vergeet niet dat je in de meeste gevallen later alsnog kunt gaan kiezen voor accessoires als dat op dit moment mogelijk nog te duur is

 

 

Welke toeleverancier past bij mij? 

Wanneer je voor jezelf in globale lijnen duidelijk hebt waar je naar op zoek bent dan kun je gaan nadenken over een passende toeleverancier. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het eigenlijk nog steeds niet weet. Ook dit geen enkel probleem, de goede en ervaren specialist kan jou in alle gevallen adviseren, ook al heb je nog geen enkel idee welke kant je op zou willen.

Wel vinden we bij Mijnterrasoverkapping het contact zoeken met een toeleverancier een van de belangrijkste stappen. Je hebt nu namelijk de mogelijkheid om eens in het echt te gaan bekijken wat er nou daadwerkelijk aangeboden wordt en in hoeverre je je prettig voelt bij een specifieke partij.

veranda bekijken in showroom

veranda afgebouwd

Veranda laten bouwen? Kijk rond in showrooms

Wat we bedoelen met ‘’wat er nou daadwerkelijk aangeboden wordt’’ is dat het belangrijk is om de materialen in het echt te gaan bekijken om voor jezelf te beslissen of dit bij je zou passen. Daarnaast is een showroom ook het visitekaartje van een organisatie waardoor je ook een indruk krijgt van hoe een specifieke organisatie te werk zou gaan.

Daarnaast kun je op basis van een gesprek met een specialist nader definiëren en voor jezelf helder krijgen welke kant je nou daadwerkelijk op wil met de veranda. Ook kun je na een afspraak – meestal ook zonder – met een specialist een gespecificeerd kostenopgave krijgen voor wat betreft jouw wensen.

Vaak gaat dit veel gemakkelijker en is het veel efficiënter dan eindeloos op het internet rondstruinen naar prijsvergelijken. Bovendien is het ook veel leuker om gewoon eens in een showroom te kijken en om eens met een specialist om tafel te gaan!


© Copyright Mijnterrasoverkapping