fbpx

Welke merken terrasoverkapping zijn er?

Als je net nieuw bent in de wereld van de terrasoverkappingen dan komt er een hoop op je af. Allerlei bedrijven die een ander merk terrasoverkapping aanbieden met allemaal weer verschillende voordelen, nadelen en specificaties.

Waar begin je met zoeken? Stap je zo bij de eerste de beste dealer in de buurt naar binnen? Of ben je iemand die alles uitpluist en het fijne van alle producten wil weten?

Om jou op de hoogte te stellen van al het aanbod hebben we op deze pagina een overzicht samengesteld waardoor jij weet welke merken er op de markt verkrijgbaar zijn. Hierdoor kun je voor jezelf de balans op maken en beslissen wat voor jou een goede keuze zou zijn als je op zoek gaat naar een dealer.

De merken die we op deze pagina bespreken zijn:

  1. Aluxe
  2. Gumax
  3. Deponti
  4. Verano
  5. Teranda

 

 

 

1. Aluxe

Aluxe is een welbekende Duitse speler op de Nederlandse markt. bij Aluxe kun je terecht voor een totaalassortiment; van een terrasoverkapping tot een volledig afgesloten tuinkamer.

Het mooie aan het merk Aluxe is dat je kunt starten met een ‘kale’ terrasoverkapping welke je ná het plaatsen langzaam kunt afbouwen. Zo kun je ervoor kiezen om eerst een zijwand te laten plaatsen en later de terrasoverkapping in zijn geheel dicht te maken middels glazen schuifwanden. Als laatste stap kun je het afmaken met een set aan accessoires zoals verlichting, verwarming en geluid.

Aluxe werkt met verschillende prijsklasses en er geldt standaard een garantie van 10 tot 15 jaar op de producten van het merk Aluxe. Er zijn vijf hoofdmodellen te onderscheiden binnen het assortiment van deze speler waardoor er voor ieder oog iets te verkrijgen valt. Kleur, afmeting en product opties; bij Aluxe wordt alles op maat gemaakt. Tevens zijn alle Aluxe producten voorzien van de zogeheten CE-normering waardoor de constructieve eisen worden nageleefd.

 

2. Gumax

Gumax is een internationale organisatie waar terrasoverkappingen zowel worden ontworpen als geproduceerd.

Gumax is een merk dat aluminium terrasoverkappingen vervaardigd. Ook dit merk biedt een modulair totaalpakket aan waarmee een terrasoverkapping uitgebouwd kan worden tot een tuinkamer.

bij Gumax gelooft men erin dat het maximaliseren van comfort en ruimtemaximalisatie dé sleutels zijn om het leven in de tuin zo aangenaam mogelijk te maken.

Op de website worden de pijlers innovatie, design en kwaliteit aangestipt als de belangrijkste kernwaarden van het bedrijf. Gumax gelooft erin dat de buitenlucht goed voor je is en het daarom belangrijk is om veel in de buitenlucht te vertoeven.

merken terrasoverkapping deponti

3. Deponti

Deponti is een organisatie gevestigd in Oss, Noord-Brabant. Vanuit Oss is men werkzaam in de gehele Benelux. Er worden modulaire systemen waarmee een terrasoverkapping uitgebouwd kan worden naar volwaardige tuinkamer.

Deponti focust zich op productontwikkeling en het totaalassortiment bestaat uit aluminium overkappingen, glazen schuifwanden, lamellen overkappingen, vouwdaken en hardhouten meubels. Men focust zich dus niet enkel op de bouw van terrasoverkappingen maar ook op meubels.

Interessant feit is dat Deponti naast de gebruikelijke aluminium overkappingen ook de houten overkapping aanbiedt. Deponti wil haar terrasoverkappingen graag simpel houden waardoor de prijs en kwaliteit optimaal zijn.

4. Verano 

Verano is een terrasoverkapping merk dat zonweringproducten verkoopt (onder andere terrasoverkappingen, luxaflex, zonwering en rolluiken). Verano produceert zelf haar producten op locatie.

De producten van Veranda worden niet alleen in Nederland verkocht, ook buiten onze landsgrenzen. De overkappingen worden gepresenteerd in vier verschillende uitvoeringen in verschillende prijsklassen.

Verano biedt haar producten uitsluitend aan als een maatwerk product en kan niet als doe-het-zelf product besteld of afgehaald worden bij het bedrijf.

Verano staat ervoor dat het comfort van binnen naar buiten gehaald kan worden met haar producten om zo gedurende de vier seizoenen te genieten van het moois dat het bedrijf te bieden heeft.

merken terrasoverkapping verano

 

5. Teranda

Teranda is een Duitse aanbieder gevestigd in Herzogenrath, Aken. Met een vestiging in Heerlen is men ook vertegenwoordigd in Nederland.

Bij Teranda heeft men zelf een profielsysteem ontwikkeld voor in de overkappingen, zonwering, schuifwanden en tuinkamers.

Naast de verkoop van zonweringproducten verkoopt men ook lichtkoepels, lichtstraten, terrasheaters, zonneschermen en verschillende soorten zonweringen. Echter weerspiegelt de opsomming van deze producten nog niet het totaalassortiment van Teranda. Kortom, Teranda lijkt een allround speler te zijn in de markt wat betreft het buitenleven.

Dus, welk merk moet ik kiezen?

Zoals je gelezen hebt lijkt het erop dat op het eerste oog de meeste merken best veel op elkaar lijken. Zowel qua aanbod als de kwaliteit welke geprijst wordt door alle afnemers. Maar goed, wel merk zegt nou over zichzelf dat ze geen goede kwaliteit hebben.

Om deze reden raden we het je zeker aan om -wanneer je interesse hebt in een terrasoverkapping, tuinkamer of veranda- op onderzoek uit te gaan. Ga dus naar een dealer toe zodat je weet wat voor product je aanschaft. Kijk, voel en proef de sfeer in een showroom en beslis vanuit hier welke terrasoverkapping, veranda, serre of tuinkamer goed bij jou past.

En onthoud; ook in de markt geldt het principe van ‘goedkoop is duurkoop’. Een terrasoverkapping, veranda, serre of tuinkamer is vaak een investering voor de lange termijn. Het is helemaal niet gek om je goed te laten informeren door een expert over een dergelijk product. Hierdoor zal je hoogstwaarschijnlijk tot de -voor jou- best mogelijke oplossing komen waardoor je het langst plezier zult gaan hebben van je aanschaf.


© Copyright Mijnterrasoverkapping